Just nu är det högsäsong för Ajisai (hydrangea eller hortensia). De blommar som bäst från mitten av juni till mitten/slutet av juli, men säsongen för Ajisai startar i början av juni.
Så med några vänner trotsade vi regnet och hettan och drog iväg på en dags-tripp och först tog vi oss till Kita-kamakura.

 

DSC_6473_n_5045

Där blommar hortensian i färgerna rosa, vit, lila, grön och blå. De blåa var helt klart i majoritet.
Hortensian finner man överallt i Kamakura och runt om i ”parken” som hör till Meigetsu-in har man planterat ca 3500 buskar. Om jag inte kommer ihåg siffran fel och det fattas en nolla. Det känns som att det inte är helt omöjligt att 35000 buskar är planterade!

 

DSC_6450_m_5050

 

 

DSC_6466_n_5060

 

Vi vandrade vidare och kom till slut fram till Fugenzan Meigetsu-in, (福源山明月院), som är ett Rinzai Zen-tempel som byggdes 1159, när en krigare från området dog i ett slag mellan klanerna Minamoto och Taira, och hans son byggde templet på den här platsen till minne av hans far. Till vänster finner man även en grav(yagura) som blivit utgrävt i grottväggen.  Rinzai-templet är dock inte the main temple.

DSC_6484_m_5050Fugenzan Meigetsu-in.

DSC_6493_m_5060Yagura. (やぐら)
Denna är den största man känner till idag. Och man kan fortfarande se figurer av människor uthuggna i stenväggen.

Bakom Meigetsu’s gröna lummighet finner man The Main hall, (Hojo). Byggnaden är känd för sitt stora runda fönster som har en utsikt mot en inre trädgård. Tyvärr så missade jag att få en bild på det, då ingången var blockad när jag väl var i närheten. Den inre trädgården är känd för sina irisar och är öppen för besökare endast i två veckor, två gånger per år; I juni när irisarna blommar, och i slutet av November/tidigt December när höstfärgerna är i sin bästa tid och ändrar sina färger.

DSC_6482_m_5060Hojo.

DSC_6505_m_5050Sandträdgården framför Hojo. 

DSC_6471_m_5050Fler hortensior längs promenaden.

DSC_6475_m_5050

 

 

Att ta sig in till ”parken” och till templet kostar ¥500 och det hur lång tid det tar att ta sig runt beror på en själv och hur lång tid man vill spendera där.

Och självklart var vi där under peaken, vilket innebär väldigt mycket folk, så i vissa delar tog det längre tid att komma fram, och jag lovar, hade det inte regnat hade det tagit ännu längre tid för oss att gå igenom parken för jag hade garanterat hängt runt mer i buskarna och fotograferat alla slags skumma vinklar och macrobilder.

Kommer definitivt att åka tillbaka hit, men då blir nästa gång November/December.
Höstfärger är ju helt fantastiskt!