DSC_6320_n_5060
Tokyo är full av parker, och detta är en av dem. Bilden ovan är lite missvisande men, Shiba park är byggt runt Zojoji, och Tokyo Tower lyckas vara alldeles intill! Shiba är en öppen park, kostar alltså inget att gå in där.

Shiba Koen Station ligger på Toei Mita Line i Minato-ku’s Shiba-distrikt. Så går man ut från exit A4 så är man precis framför parken. 

Parkhäng med bra sällskap på dagar med fint väder är något av det bästa som finns enligt mig. Har varit i Shiba park förut, då med min syster. Den gången var jag dock inte med i Gambalog-projektet, så den här dagen drog jag dit igen med syftet att få bilder till ett inlägg här på Gambalogen. Kan ju tillägga att just denna dagen var riktigt varm, höll på att smälta!

Det första man kommer att se om man går in den väg jag gick, är ett stort träd. Nu vet jag inte vad det är för träd, men det är så massivt att det måste stöttas upp för att inte falla ner.
DSC_6103_m_5050

Går man vidare kommer man till en trappa som leder upp på The Burial Mound, alltså gravkulle. Först ser man ett Inari-shrine. DSC_6109_m_inari shrine_5050

Här kan man välja om man vill till höger eller vänster. Jag valde vänster, och var då på “toppen”. The Shibamaruyama tomb är en av de största nyckelhåls-formade gravhögarna i det metropoliska området. Den är beläget på en platå, med en höjd på ca 16 meter, totalt 106m i längd. Den är beräknad att vara byggd på 500-talet. Man tror att graven tillhör en av de mäktigaste och rikaste familjerna i Minami-Musashi, (som täcker områden över dagens Tokyo och Kanagawa prefektur), som fick sin vinst från risodlingar i intilliggande lågland samtidigt som de hade kontrollen över vägtrafiken från syd till norr.

DSC_6125_m_5050

Shibamaruyama Tomb.

Några bilder och sen bar vägen neråt igen. När man har kommit nerför trappan kan man välja om man vill gå till höger och då  fortsätta inne i den lummigare delen, eller ta till vänster och då hamna i Prince Shiba Park. Jag tog vänster för då kommer man närmare Tokyo Tower!

DSC_6153_m_5060
Ingången till Prince Shiba Park. Byggnader tillhörande Zojoji.

 

DSC_6156_m_v frå pri shi_5060

 

Parken med Tokyo Tower! Själva parken i sig går i en mer engelsk stil med massa olika blommor, men rosorna är mest dominanta.

Parken eller trädgården om man vill, är cirkulär och har ett antal exitar. Jag rundade parken och tog ett antal bilder. Var ganska svårt att få en bra bild då många av blommorna torkat ut av hettan. Vissa var t.o.m brända! Men här är några i utval ändå.

 

DSC_6159_p_5065 DSC_6167_n_5095 DSC_6173_o_5060 DSC_6181_m_5075

 

Efter rundan fortsatte jag ut från parken, mot So-mon gate, den enda kvarstående strukturen av Daitokuin Mausoleum, byggd 1632 men som brann ner under 2:a världskriget (WWII).

DSC_6206_m_5055

 

Ta till vänster där nere och du kommer att befinna dig på väg mot Zojoji temple. Först kommer du att passera Sankai-datsumon.

DSC_6226_m_Sankaidatsu_5060

Försökte att hitta mer info om det, men det gick inte så bra. Dock så vet jag att det är en av de äldsta grindarna. Blir galen av att inte komma på vart jag läst det!

 

Fortsätt förbi grinden och du är snart vid Zojoji!

DSC_6318_n_entrzojoji_5060Sangedatsumon. Zojoji’s huvudgate. Byggt år 1622.

 

Innanför dessa portar finns det en hel del att se! Kommer inte att skriva ut varenda detalj, bara små förklaringar. Zojoji är ett Buddhist-tempel, och är det stora huvudtemplet av Chinzei-grenen Jōdo-shū Buddhism, och huvudbilden är  buddhan Amida, även kallad “Buddhan av evigt ljus”.

DSC_6238_m_5060 Daiden (Hondo, Stora Hallen/Rummet) med TT bakom sig.

Byggt 1393, men flyttades till platsen år 1590 närTokugawa Ieyasu flyttade till Edo, Tokyo’s tidigare namn. Templet blev sedan  famliljetempel till just familjen Tokugawa som vid den tiden regerade i Japan under Edo-eran, och är nu hem för mausoleer till de 6 Tokugawa Shogunerna och deras familjer. 

DSC_6245_m_5065

Frågade det här paret på halv-kass japanska om det var okej att jag tog bilder medans de tvättade sina händer innan de gick vidare till templet. Och det var okej, annars hade ju inte bilden kommit med i inlägget 😉

 

DSC_6252_m_5060

Daibonsho, Den stora klockan. Finns på din högra sida när du passerat huvudgaten.

DSC_6275_m_5060Rökelsekar utanför Daiden.

DSC_6295_m_tokugawa_5060

Shogunernas viloplats.


DSC_6305_n_5065Ankokuden, där en svart staty av Buddhan Amida finns.

Bilden med det gamla och nya tillsammans får avsluta inlägget. Vill du veta mer får du snacka med Google.
Och framför allt, ta dig dit! Finns så mycket mer att se än vad jag kan skriva om i ett inlägg. Upplev det själv med dina egna ögon och känslor!