L’equinox de primavera és dia de festa nacional a Japó, així que el 20 de març és festiu per tal que tothom pugui mostrar el seu amor a la natura i els éssers vius. Trobo una encertadíssima idea el fet que se celebri una data tan important com l’inici de la primavera, moment en què la majoria de la gent té una pujada del positivisme i el bon humor. A Japó la gent aprofita aquest dia per a visitar els diferents jardins que hi ha a la ciutat, en la majoria cal pagar una entrada d’entre 200 i 400 iens, però val molt la pena visitar-los.

Certament, ja es comença a notar el canvi de temps!!! Per fi comença a sentir-se un lleuger augment de la temperatura després d’aquest gelat hivern que hem patit, que ha estat mooooolt llarg, i això ha fet que els pruners tardessin en florir, cosa que vol dir que els cirerers també es faran esperar una mica més.

Per a celebrar el dia com és degut, i aprofitant que els meus pares han vingut de visita, els vaig portar a passejar pels jardins Hamarikyu (Shiodome), on els pruners lluïen flors com les que es poden veure a la fotografia.

Els jardins Hamarikyu estan rodejats per aigua de mar per 3 costats, existeixen des del s.XVII, quan formaven part d’una vil.la de la família Tokygawa. Després de la II Guerra Mundial es van obrir al públic. Actualment acullen un dels pins més grans i vells de la ciutat, el Pi dels 300 anys. Quan es visitin, val la pena parar a Nakajima no Ochaya (= 中島の御茶屋), la casa de te de l’illa central per degustar-hi un te verd d’estil japonès.

Els jardins ofereixen una estona d’evasió de la metrpoli, són un petit niu de pau i tranquil.litat en mig de la ciutat, des del centre dels jardins es poden veure alguns dels alts edificis de la ciutat, entre ells, la Torre de Tokyo.

Feliç Primavera!