Yurikamome line. Fler bilder HÄR

Här kommer en liten presentation av mig själv.
Emelie heter jag, är 22år och kommer från Sverige. Började på Kai Japanese Language School för ca en månad sedan och går i klass 1M. Alltså nybörjare på japanska. Trivs himla bra på skolan och med mina knäppa klasskamrater. Har planerat att stanna här i ett år, men som det känns nu så vill jag stanna kvar längre.
Gillar foto, katter, glitternagellack, marimekko, fika, choklad, mumin, washi tape, k-pop och purikura.
Andreas och myggor gillar mig.

Har varit i Japan en gång tidigare, det var hösten 2010. Jag och Andreas (pojkvän, husfru, klasskamrat, med-gambalogare) besökte bland annat Okayama, Osaka, Kyoto och Tokyo, så har lite koll sen innan. Nästa lov blir det en resa upp i norra Japan, någon som har tips på städer att besöka? Vi har nämligen köpt ett varsitt railpass för 10,000yen som ger en 3dagars fria åk med JR East under en 10dagars period. Tips.

Manga får ni tyvärr diskutera med någon annan. Jag kan ingenting!
På anime-fronten har jag bara koll på Studio Ghibli. My neighbour Totoro är den enda filmen jag sett TVÅ gånger på bio när den visades i Sverige. Andra favoriter är Spirited Away, The Cat Returns och Laputa: Castle in the Sky.

Mitt intresse för Japan väcktes sommaren 2006. Besökte vårt skolbiblioteket för att låna lite böcker att läsa under sommarlovet. Plockade upp en pocketbok med texten Norwegian Wood på. Tänkte först att det var en bok om Beatles, men min vän som stod bredvid sa att författare till boken, Haruki Murakami var en mycket känd japansk författare. Just då gjorde det varken till eller från, för jag hade redan bestämt mig för att låna boken, men efter den dagen öppnades en ny värld för mig.
Och nu är jag här.

Ser fram emot att få skriva här! Kommentera gärna!
Vill ni läsa mer så kan ni kika in på min egna blogg HÄR. (uppdaterar lite oftare)

Vi ses ~
Emelie


Purikura all by myself i Minami-Senju 2010.