先月武道館で初めてSigur Rósを見た。私は15才ぐらいの頃からそのバンドを聞いていた。本当に素晴らしかった。驚くべきものだった。

Första gången jag gick på konsert här i Japan var maj 2012 då jag skulle se japanska singer-songwritern Tokumaru Shugo spela på Liquid Room i Ebisu. Liquid room påminner om Debaser medis i Stockholm. När förbandet spelat klart sin första låt vände jag mig till min kompis för att prata, men åh nej. Hela Liquid Room blev helt knäpptyst. En pressad tystnad, värre än i ett bibliotek. Vad händer? Varför är alla så tyst? Varken jag eller min kompis vågade säga något. Vi stod där snälla och gjorde som alla andra. På en spelning i Sverige hade folk sprungit runt med ölglass i händerna, pratat, skrikit till banden etc. Men nej, här stod alla tysta och snälla med ansiktena riktade mot artisten.
Samma sak var det när jag såg Of Monsters and Men på en pyttescen i Harajuku, och även när jag såg Sigur Rós i Budokan. Budokan är ungefär lika stort Globen fick jag för mig. Tänk er en fullsatt Globen, helt knäpptyst? Om jag ville hade jag kunnat ta tillfället i akt mellan låtarna och skrika till Sigur Rós så att de hörde mig på scenen!
Nedan är några smygbilder från Sigur Rós live at Budokan, helt magiskt : ) läs mer om spelningen här.

sigur ros budokan (kopia)

sigur ros tokyo (kopia)

sigur ros tokyo thank you (kopia)