I lördags förra veckan deltog jag i en skolaktivitet där vi fick göra 和菓子, wagashi, alltså japanska sötsaker. Vi möttes vid skolan kl 15 och tog Odeo line till Hongo-Sanchome. Vi vara bara tjejer som deltog, såklart. Väl framme vid butiken fick ta trappan upp till köket som låg ovanför och där fick vi sätta på oss sjaletter och förklädde. Instruktören visade hur vi skulle forma wagashin och sen fick vi  “degen” som vi skulle forma själva. Lättare sagt än gjort. Det var svårt men kul! Vi fick göra en blomma och en fågel.

先週の土曜日和菓子を作ってみた。もちろん女性だけ参加したが、楽しかった。和菓子を作るのは簡単に見えるが、本当に難しかった。スクールのアクティビティはいつも楽しい。

IMG_9067
Instruktörens wagashi.IMG_9070

Instruktören.
IMG_9072

Vår tur att prova!
IMG_9107

Göra blomblad.
IMG_9127
Göra mönster.
IMG_9194
Här är de två som jag gjorde! Precis som på bilden.. eller inte! Men kul var det : )