Hej!

Jag heter Sayuri och kommer från Linköping i Sverige. I slutet av september tog jag flyget till Japan för att studera japanska i ett halvår.

sayuri

Som ni kanske listat ut av namnet är jag halvjapan och har familj både i Japan och Sverige. Nu är det dags för mig att lära känna den japanska sidan bättre. Genom att läsa på KAI Japanese Language School ska jag under 6 månader försöka ta mig fram i landet som är så långt ifrån det svenska “lagom” man kan komma…

Jag har inte studerat någon japanska tidigare så därför kämpar jag på i klass 1M, dvs. morgonklassen, level 1. Det är ett högt tempo, men jag märker också hur mycket vi hunnit lära oss på bara en dryg månad. Samtidigt inser jag också hur komplicerat språket är och hur lite jag egentligen kan. Det är imponerande att människor lyckats lära sig detta i vuxen ålder…

I Sverige läser jag annars till pastor på Teologiska Högskolan i Stockholm (THS). Jag har läst ett år av fyra och kommer att fortsätta min utbildning när jag kommer tillbaka.

Intressen jag har är träning, matlagning, träffa vänner och fika (!). Jag tycker också om att läsa böcker, men den senaste tiden har det dock inte blivit annat än kurslitteratur. Och detta i form av enkelt uppbyggda japanska meningar samt en massa kanji. På fritiden här i Japan blir det förstås också en hel del studier, men även mycket umgänge med vänner från både skolan och det Guest House jag bor i. Vi är ett härligt gäng som trivs att bo ihop och vi hittar ofta på saker under helgerna. Annars spenderar jag en del tid framför Skype eller Hangout för att prata med familj och vänner i Sverige, däribland pojkvännen André i Luleå. Trots tekniska krångel är det ändå möjligt att höras även om det också är stor tidsskillnad och avstånd.

Jag kommer att blogga här på Gambalog, men har också min personliga blogg sayurikikuchi.com som ni gärna får läsa (^-^)

よろしくおねがいします!
沙由梨より。